Ane Maries Hus – et kreativt åndehul med rødder i landsbykulturarven

Opgaven
I samarbejde med ildsjælene fra Støtteforeningen Ane Maries Hus har vi hos BY+LAND arbejdet med strategiudvikling, som har resulteret i en fornyet projektbeskrivelse, som foreningen kan anvende i det videre arbejde med fondsansøgninger. Derudover har vi hos BY+LAND udarbejdet visuelt materiale, som foreningen kan anvende i den videre inddragelsesproces.

Med kulturarven som fundament
Ane Maries Hus og dets omgivelser i landsbyen Vrensted i det vestlige Vendsyssel danner rammen om et projekt, som skal styrke og udvikle det unikke miljø omkring det smukke, bevaringsværdige Ane Maries Hus. Projektet er søsat af Støtteforeningen Ane Maries Hus, og visionen er at skabe nyt liv i de historiske rammer. Projektet er båret af de historiske spor, de gode fortællinger og drømmen om at bevare det historiske hus til gavn for fællesskabet og lokalsamfundet. Stedet, der er et symbol på Vrensteds historie og kulturarv, skal åbnes op for byen, og være med til at skabe en ny og aktiv landsbykulturarv med afsæt i byens kreative og skabende rødder.

Det er vigtigt, at vi ikke i vores iver efter at være innovative og fremtidsorienterede bliver rodløse, historieløse og uden ro eller tid til at se os tilbage. Ane Maries Hus er essensen af netop dette – historien, roen, atmosfæren – og evnen til at bygge bro mellem fortid og nutid.”