Tanker fra tegnestuen – Giv os naturen tilbage

Mit navn er… Cecilie Skov og jeg arbejder med oplevelsesøkonomi og kommunikation hos BY+LAND.

For tiden tænker jeg meget på... at kalenderen nu har ramt oktober, og at vi nu er inde i efteråret. Årstiden skifter, hvilket er en oplagt mulighed for at tage ud og nyde naturens smukke farver, den køligere luft og for at få røde kinder. For tiden tænker jeg også meget på, hvor stor en betydning naturen har for mig og mit velbefindende – det er her jeg slapper af, får ny energi og det er her hvor jeg får de gode oplevelser. I en tid med Covid-19 har naturen kun fået en endnu større betydning – for mens alt andet har haft lukket, så er naturen åben for os alle, for naturen er et fælles åndehul i en svær tid.

Jeg bliver inspireret af… tanken om, at mange bække små gør en større å. Det kommer sig af, at jeg for nylig faldt over programserien ‘Giv os naturen tilbage’ på DR. I programserien følger man Hjørring Kommunes ambitioner om at få sommerfuglene, de vilde insekterog den vilde natur tilbage til kommunen – både i byerne og i landdistrikterne, hos private og hos det offentlige. Der er særligt fokus på at frisætte arealer hvor der kan skabes levesteder til sommerfuglene og de vilde insekter. Det er både parker, altankasser, grøftekanter, græsplæner, rundkørsler, store landområder og byens institutioner som sættes i spil, i kampen for at give plads til en mangfoldighed af planter, hvor insekter får optimale levevilkår. Faktisk har vi hos BY+LAND lavet udearealer til UCN i Hjørring, som er et af de projekter, der bliver kigget på i programmet. Jeg synes det er inspirerende, at hvis alle giver plads til at naturen kan gro bare en smule vildere, så kan vi sammen gøre en enorm stor forskel. 

“Det er overraskende at se, hvad der kan ske for biodiversiteten på så kort tid, når vi tænker en lille smule anderledes, end vi plejer. Ved at lade græsset gro og forvilde vores haver eller altankasser, kan man skabe en stabil og permanent ændring for naturen og insekterne” (Frank Erichsen).

Jeg brænder for… at skabe oplevelsesrige og sanselige uderum sammen med de mennesker som bruger dem.

Jeg har en svaghed for… kølige og lidt blæsende efterårsdage, hvor vinden bider i kinderne.

Husk… at følge med i årstidernes skiften, og find ro i at vide, at efteråret kommer på samme tid næste år og året efter det.

På tegnebrættet
–   Helhedsplan til Bjergby-Mygdal Idrætsforening i Hjørring Kommune.
–   Helhedsplan til Sofiendalskolen i Aalborg Kommune.
–   Udearealer til en ny tilbygning på plejehjemmet Hørgården.
–   Totalrådgivning på plejehjemmet Syrenbakken.

Lytværdige anbefalinger: 
På P1 Radio kan du lytte til ‘Vildt naturligt’ og ‘Naturen kalder’ som stiller skarpt på naturen.

Hos Sounds of the Forest kan du lytte til skovlyde lige fra Sri Lanka til det nordligste Norge, og du kan være med til at sætte din lokale skov på verdenskortet.

Rigtig god efterårsferie!