Nyt bæredygtigt børnehus på Palleskærvej i Hjørring midtby

Hjørring Kommune opfører ny daginstitution i Hjørring midtby. BY+LAND, BJERG Arkitektur, Cowi har vundet opgaven. Det nye børnehus skal være bæredygtigt og grønt og har udsigt til en DGNB Guld-certificering.

Hjørring Kommune opfører en ny daginstitution beliggende på Palleskærvej 4-8 i Hjørring. Børnehuset opføres med et bruttoareal på ca. 2000 m², til i alt 185 børn og 40 medarbejdere.

Bæredygtighed spiller en central rolle i det nye børnehus i Hjørring. Der ønskes en ny bygning som skal DGNB-certificeres til guld, med stor fokus på de 17 verdensmål og Bæredygtig byggeri- og bygningsdrift som hovedoverskrift. Der skal derfor arbejdes med genbrug af materialer og der skal hele vejen tænkes robuste løsninger og øje for materialet, livscyklus- og økonomi. Sammen med BJERG Arkitektur har vi hos BY+LAND udviklet det DGNB-certificerede Børnehus Karolinelund i Aalborg, der som det første børnehus, har opnået DGNB Platin.

“For os er det en selvfølgelighed at indarbejde en stor bredde af bæredygtige tiltag, så det både handler om energi, levetid og totaløkonomi, men også om, at en bygning til børn bør udformes, så klimavenligt og naturligt som muligt” (Arkitekt og Partner hos BJERG Arkitektur, Mark Krebs)

Billedet er fra Pinterest.