Eftertanker – En platform for debat om byens udvikling

“BY+LAND og Kvistgaard+HIRD har med deres event EFTERTANKER, skabt et rum hvor Aalborgs ildsjæle, initiativtagere og magthavere kan mødes, informere og debattere i åbent forum” (Kristina Kjærsgaard Hansen).

Sådan lød udmeldingen efter vi i januar 2020 afholdte vores første event i rækken af Eftertanker i samarbejde med Kvistgaard+HIRD under temaet ”Eventbaseret byudvikling – Byen som scene”. Ideen udsprang af de mange diskussioner og samtaler, som vi gennem tiden har haft på kontoret her i Kattesundet. Og da vi forsøgte at betragte det hele lidt oppefra, kunne vi se, at diskussionerne centrerede sig omkring flere forskellige temaer. Disse temaer blev til Eftertanker.

Siden januar 2020 er der løbet meget vand under broen – Covid-19, nedlukning og hjemsendelse bare for at nævne et par ting, og det har desværre ikke været muligt at mødes fysisk. I september 2020 afholdte vi Eftertanker som webinar under temaet ”Future Aalborg” i samarbejde med Invio – Innovationsnetværk for Oplevelseserhverv fra Aalborg Universitet. Fordelen ved at holde arrangementet som webinar var, at det var fleksibelt og lettilgængeligt. Men vi savnede den gode dialog, interaktionen og diskussionen – elementer som byudviklingen helt naturligt centrerer sig omkring, og som derfor ikke kan undværes, når den skal debatteres.

På nuværende tidspunkt står dele af Aalborg over for endnu en nedlukning, og derfor ser vi og nødsaget til, at vente lidt endnu med, at mødes fysisk. I mellemtiden fortsætter de gode diskussioner herinde på kontoret, og vi ser meget frem til igen at kunne invitere indenfor til debat på vores kontor i Kattesundet.

Du kan læse mere om de første to arrangementer af Eftertanker her:

Opsamling på første Eftertanke: Eventbaseret byudvikling – Byen som scene: http://www.byplusland.dk/eventbaseret-byudvikling-byen-som-scene-2/

Opsamling på anden Eftertanke: Future Aalborg http://www.byplusland.dk/byer-er-ikke-bare-byer/#more-4098