“Byer er ikke bare byer”

Tirsdag d. 15. september løb det andet arrangement i rækken af EFTERTANKER af stablen – dog 140 dage senere end planlagt på grund af Covid-19. Denne gang blev arrangementet afholdt som et webinar i samarbejde med Invio – Innovationsnetværk for Oplevelseserhverv fra Aalborg Universitet. Vi havde endnu en gang inviteret bredt til debat og diskussion under temaet Future Aalborg. 

 For at sætte scenen talte vores moderator, Peter Kvistgaard, om behovet for at designe og udvikle byen ud fra et oplevelsesmæssigt perspektiv. Peter gjorde os klogere på synergien mellem kreativitet og turisme, og på hvordan udviklingen af kulturel og kreativ turisme er en del af skiftet mod at udvikle attraktive steder, hvor folk vil bo, arbejde og besøge i fremtiden.

 “Byer er ikke bare byer” 
Aalborg (og Nørresundby) gennemgår i disse år en spændende og udfordrende transformation i både form og indhold. Der er en globalt stigende efterspørgsel efter differentierede og differentierende oplevelser, og byer er ikke længere bare byer. 

Byerne har grundlæggende ændret deres funktion – Aalborg er gået fra at være en industriby med rygende skorstene til at være en oplevelsesby med potentiale til at komme på verdenskortet.

 I udviklingen af byen er der særligt fokus på programmeringsstrategier som sætter den kreative kulturturisme og oplevelserne på dagsordenen. Disse strategier dækker over ressourcer, kreativitet og meningsskabelse. Altså hvordan designer vi byens fremtid? Hvordan giver vi byen liv og skaber forskellige udfoldelsesmuligheder? Hvordan sælger vi byen til hele verden? For at gøre os klogere på disse tre spørgsmål og til at inspirere os, havde vi inviteret stadsarkitekt Peder Baltzer, idémanden bag Cloud City, Martin Nielsen, og turismedirektør Tonny Skovsted Thorup, Destination Nord. De tre oplægsholdere bidrog hver især med deres spændende tanker om Future Aalborg. 

 Hvis du ønsker at se eller gense webinaret, så send en mail til cecilie@byplusland.dk  

 Tak for en fantastisk dag – vi ses til EFTERTANKER igen senere på efteråret.

Visualisering: Henning Larsen Architects