Tanker fra tegnestuen – Uderummet som en fælles platform

Mit navn er… Hannah Nielsen, og jeg er…Landskabsarkitekt ved BY+LAND.

For tiden tænker jeg meget på… hvordan vores nuværende omstændigheder med pandemi, vil ændre den måde vi mødes på i uderummet. Uderummet er vores fælles platform, hvor blandt andet de uformelle og tilfældige møder finder sted.

Jeg bliver inspireret af… mine omgivelser og de varierende udsigter fra mine vinduer. Vi skal huske at skabe nye perspektiver og udsigter – selv i små rum!

Jeg brænder for… at understøtte det gode design med funktionelle og driftssikre løsninger. At skabe sociale bæredygtige projekter, der styrker det sociale liv, der foregår i dag såvel som i fremtiden.

Jeg har en svaghed for… pandekager og pinterest! Pinterest er en skøn platform til nye ideer. Her findes mange gode landskabsprojekter og flere producenter er også begyndt at lægge gode inspirationsbilleder op.

Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om … universelt design. Vi har flere projekter hvor vi tager udgangspunkt i universelt design, men det kan være svært at gennemskue de gode løsninger, hvor æstetik og praktik komplimenterer og styrker hinanden. Universelt design beror på, at ingen skal opleve barriere i vores fælles rum, men nogle gange kan hensyn til nogen blive en barriere for andre, så hvorledes designer vi for alle?

På tegnebrættet

  • Vi arbejder fortsat på Stensagerprojektet – renovering af specialskole i Aarhus i samarbejde med RUM
  • Nyt børnehus i Hjørring i samarbejde med COWI og Bjerg Arkitektur
  • Ådalsbakken – Nyt boligområde i Gug, bebyggelsesplan for A. Enggaard.

Vi synes du skal…Blive hjemme, åbne vinduerne og nyd foråret, der så småt begynder at pippe frem. Derudover vil jeg anbefale en god og inspirerende web platform, hvor blandt andet mange landskabsprojekter samles og beskrives: http://landezine.com