Vi kommer nok aldrig til at glemme 2020

2020 – et begivenhedsrigt år at skulle forsøge at sætte ord på, nu hvor kalenderåret lakker mod enden. For meget er sket, både i vores arbejdsliv under BY+LAND-kasketten og hjemme i privaten. Vi har set pressemøder som aldrig før, og vi har pludselig fået en holdning til håndsprit kvalitet og mundbind – hvem skulle have troet det.

Der var strømafbrydelse i marts. I det lille vacuum af uvidenhed blev alt vendt på hovedet – ville det hele gå i stå? Hvor længe ville det vare? Hvilke konsekvenser ville det hele have? Heldigvis blev der for BY+LAND aldrig behov for at tale hverken lønkompensation eller noget i den dur. Men det tog lidt tid at finde sig til rette i de nye rammer med hjemmekontor kombineret med hjemmepasning og -undervisning. Men vi har haft travlt – også mere end vi kunne have drømt om.Vi er blevet en hel del sejere til det der med Teams og Zoom og endda også til BIM-projektering, som vi for alvor har fået sparket døren ind til i 2020 (som om der ikke var nok nyt at forholde sig til).

Både på projekterings-fronten og i den strategiske afdeling har vi haft et rigtig fint flow af opgaver. Det er især skoler, børnehaver, sundhedsbyggeri og byggeri i den almene sektor som har udgjort meget af vores tid, ligesom også flere offentlige byrum har fundet vej gennem projekteringen fra start til slut. I 2020 har vi afholdt licitation på den nye specialskole Stensagerskolen i Aarhus, færdiggjort udbudsmateriale til både Ørum Skole- og Børnehus i Viborg og et nyt, større dagtilbud på Palleskærvej i Hjørring. I vores eget nabolag kan nævnes helhedsplan for Sofiendalskolen som bydelsknudepunkt, projektforslag på gaderenoveringen af Vesterå samt detailprojekt for anlæg af den nye bydelsplads Stjernepladsen på Østre Havn i Aalborg. En særlig pulje af vores arbejde handler også om udviklingen af oplevelses- og bevægelsesmiljøer omkring forenings-, fritids- og idrætsfaciliteter som nye mødesteder i byen, herunder kan nævnes helhedsplanen for Bjergby-Mygdal Aktivitetspark.

Da vi i 2016 indgik samarbejde med Sporbyen i Randers om udviklingen af den gamle togvognsfabrik Scandia, havde vi næppe forestillet os, at det ville blive et samarbejde der fortsat ville bringe interessante problemstillinger, spændende kulturhistorier og materiale-rejser på bordet her ved indgangen til 2021. Lokalplanarbejdet og projektering af de offentlige byrum er lige så spændende nu, som dengang.

I den strategiske afdeling har vi blandt andet udarbejdet en strategi i krydsfeltet mellem erhverv, byliv og turisme for udviklingen af de fem strande omkring Frederikshavn under temaet ”Havet som have” og stillet skarpt på oplevelsesparadigmet for kunderne hos Lille Vildmosecentret ved hjælp af eXDB, som er udviklet og udført i samarbejde med oplevelseseksperterne Kvistgaard+HIRD. Byplanstrategisk har vi lagt godt fra land med blandt andet udviklingsstrategier og inddragelsesværktøjer i Mariagerfjord Kommune og bebyggelsesplaner for nye boligområder i Frejlev, Ådalsbakken og Tofthøjen nær Aalborg, Helhedsplaner for det gamle Elcon-område i Aarhus, og ja sågar Hedetoften i Næstved.

Vi kommer nok aldrig til at glemme 2020 – ej heller dem, som har lidt væsentligt større tab end nogle af os. Hos BY+LAND har vi bare det stille håb, at krisetiden får folk til i højere grad at se og prioritere værdien af gode udendørs oplevelsesmuligheder.

Vi vil naturligvis gerne takke til alle vores gode kunder og samarbejdspartnere for det anderledes år der gik.

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

Tak fordi, du læste med 😉