REJSEGILDE PÅ NY SPECIALSKOLE

Byggeriet af Aalborg Kommunes nye specialafdeling på Vester Mariendal Skole skrider frem og markeres i dag med rejsegilde. Projektet omfatter både modernisering af nuværende læringsmiljøer på skolen, og en ny tilbygning, som skal danne rammen om skoledagen for en stor del af byens specialelever.

BY+LAND er rådgiver på tilbygningsdelen, hvor vi særligt har stort fokus på tilgængelighed på højeste niveau samt bæredygtighed i indretningen af udendørs læringsmiljøer, parkeringsarealer og vejadgange.

Præmissen er, at man skal have mulighed for at deltage i fællesskabet, uanset hvilken funktionsnedsættelse man måtte være berørt af – enten fysisk, sensorisk eller kognitivt.

Tilgængeligheds-begrebet rækker vidt ud over arbejdet med elementer som niveaufri adgang, rampehældninger, gribelister, p-pladsstørrelser o.lign. Allergier, tydelige og letfattelige orienteringsformer, belægningsmaterialernes orienterende og sensoriske egenskaber, belysningens kvalitet, beplantningens stimuli og inventarets alsidighed er eksempler på andre fokusområder, som vi arbejder med for at gøre udemiljøet enkelt og logisk at forstå og bruge.

Vi ser frem til for alvor at tage hul på anlægsfasen i den kommende tid.

Projektet udføres i samarbejde med Norconsult – KAAI A/S og Lund & Staun A/S som totalentreprenør.