OPLANDSBYERNE PÅ DAGSORDENEN

Hvad skal der ske med de nære oplandsbyer til Aalborg? Det hjælper vi i øjeblikket Aalborg Kommune og de lokale kræfter med at finde ud af i byområderne Storvorde-Sejlflod og Romdrup-Klarup.

Igennem dialogprocesser med udvalgte borgergrupper kommer vi tættere på, hvad de to byer skal kunne i fremtiden og hvordan de fortsat kan udvikle sig som gode rammer om hverdagslivet. Selv om de mindre oplandsbyer ved første øjekast kan syne ret ens i deres tilbud og udfordringer, så har de hver deres sjæl og særkender. Det skal vi hjælpe dem med at se og udvikle.

I løbet af marts har vi været på besøg i Klarup og Storvorde, hvor vi har diskuteret nye aktiviteter, rekreative muligheder og udvikling af livet i byerne. Det kommer der to projektkataloger med gode ideer og planer ud af senere på foråret. Vores opgave er en del af en større indsats, hvor Aalborg Kommune har udpeget i alt 11 oplandsbyer med særlige byvækstpotentialer. I disse byer støtter Aalborg Kommune op med en pulje af anlægsmidler, som oplandsbyerne herefter kan søge.