GODT NYTÅR

Ovenpå jul og nytårsfejring er der nu damp på tegnestuemaskinen igen. Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige mange tak til alle de gode samarbejdspartnere, som vi hos BY+LAND har haft fornøjelsen af at udvikle projekter sammen med i det forgangne 2016.

Og lad os bare sige, at det ikke har været så få endda…

Der er blevet lagt mængder af energi og faglig ekspertise i hver idé, plan og detalje, fra byudviklingsplaner til detailprojektering.

I første halvdel af 2016 blev timerne blandt andet brugt på først at lave det vindende konkurrenceforslag til den nye bæredygtige børnehave i Karolinelund i Aalborg midtby, og siden detaljere landskabsprojektet, så byggearbejdet nu er i fuld gang. Vi ser frem til en festlig indvielse sammen med børn og pædagoger i efteråret 2017.

Også potentialeplaner for oplandsbyerne Klarup og Storvorde blev sat i søen. Borgernes egne forslag til projekter, der ville give værdi til deres by, dannede udgangspunkt for dialog, prioritering og samtænkning i en samlende rød tråd for byudviklingen. Det glæder os at se kommunens investeringsinteresse og se de lokale arbejdsgrupper smøge ærmerne op og tage ansvar for projekternes fremdrift.

Det blev også til de lidt længere køreture i årets løb (det gør vi gerne!).

I Brørup i Vejen Kommune faciliterede vi inddragelsesmøder som kickoff for byens udviklingsplan. I Vittup ved Løkken gav vi med vores landskabsfaglige og udefrakommende øjne et nyt blik på byens fysik og potentialer på en rask gåtur rundt i byen sammen med borgergruppen, og har siden sammenfattet og præsenteret en potentialeplan for alle byens borgere.

I Grenaa bistod vi Norddjurs Kommune i udviklingen af områdefornyelsesprojektet ”Grenaa Spots,” hvor et sammenhængende aktivitetsbånd skal skabe en attraktiv byrumsforbindelse til midtbyen for byens mange studerende. Detaljeringen af delprojektet ”Lightways” er nu i fuld gang og vi håber at se smukke, lysende og fortællende krydsfelter på byens uddannelsesboulevard i den nærmeste fremtid.

I årets lyse måneder stod den på udvikling af det omfattende erhvervsområde GreenLab i Skive, hvor produktion, forskning og vidensoplevelser skal gå hånd i hånd samt flere bebyggelsesplaner i både Aalborg, Frederikshavn og Løgstør.

På projekteringsfronten er streger slået og koter sat på det nye demensplejehjem Tornhøjhave i Aalborg og den omfattende renovering af Himmerland Boligforenings afdeling på Ravnkildevej i Aalborg Øst. I den legende ende af skalaen har vi også fornøjet os med idéoplæg og udbud af Aalborgs første cykellegebane ”Cykler´n” i Nørresundby – der er fuld fart på, når vi indvier den i foråret!

I årets sidste halvdel er vi blev lidt mere randrusianske i det… Helhedsplanen for Sporbyen Scandia har været ultra spændende og de godt 22 hektar, som den gamle togvognsbrik øst for byens centrum udgør, skal fremover huse en blandet bydel med kultur, erhverv, handel og boliger, hvor industrikulturen vil være bærende for omdannelsen. Det bliver spændende nu at følge lokalplansarbejdet og de første spadestik inden længe.

Sideløbende hermed har vi lavet landskabsanalyse for hele Vesthimmerlands Kommune og formgivet den landskabskile, der som et grønt, rekreativt pusterum skal forbinde Gug med Gigantium i Aalborg.

Året sluttede på bedste manér; stjerneskud, kold hvidvin og tildeling af 2 nye opgaver, som vi glæder os til rigtigt at tage fat på i 2017, nemlig udviklingen af Salling Aquapark i Glyngøre og et fornyelsesprojekt for alle friarealer på UCN Campus i Hjørring.

Rigtigt godt nytår alle sammen!

Gitte, Mette, Hannah og Randi