Eftertanker – Future Aalborg

I januar 2020 lancerede vi vores første debatarrangement under overskriften Eftertanker. Temaet for første eftertanke var “Eventbaseret byudvikling – byen som scene”. Eftertanker er blevet til i samarbejde med vores kontormakkere og samarbejdspartnere Kvistgaard+HIRD.

Mandag d. 15. september 2020 er vi klar til at gøre det igen – denne gang under overskriften FUTURE AALBORG. Anden Eftertanke er blevet til i samarbejde med oplevelsesnetværket Invio og Aalborg Universitet, og vil denne gang blive afholdt som et webinar med fokus på oplevelsesdesign af byens rum.

Aalborg (og Nørresundby) gennemgår i disse år en spændende og udfordrende transformation i både form og indhold. Arbejderbyen er for alvor på vej til at blive en videns- og oplevelsesby i selvforståelse og udtryk.

Byens udtryk ændrer sig gennem omfattende byudviklingsprojekter på begge sider af fjorden. Man fristes til at sige, at Aalborg omprogrammerer sig selv fra en klassisk nord-syd orientering til nu også en topmoderne øst-vest-orientering langs med fjorden. Vandet er for alvor ved at blive bragt ind i byens udtryk og liv igen. Det betyder helt nye måder at bruge byen på – på begge sider af fjorden.

Omprogrammeringen stiller krav til både designere og brugere af byens mange forskelligartede rum. Krav om både funktionalitet og oplevelsesbaseret indhold. Hvad vil alle vi, der bor i Aalborg egentlig med de mange nye spændende rum og hvordan giver vi dem liv? Hvordan kan vi sammen designe spændende oplevelser, der gør det endnu mere attraktivt at bo, arbejde, lege og lære i en by med internationale ambitioner? Og hvordan sælger vi FUTURE AALBORG?

For at gøre os klogere på dette, har vi teamet op med stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen, idemanden bag Cloud City Martin Nielsen og turismedirektør Tonny Skovsted Thorup.

Læs mere og tilmeld dig her.

https://invio-net.dk/da/event/webinar-future-aalborg-1