Tanker fra tegnestuen – De gode og nære fællesskaber

Mit navn er… Ann Sofie Wachmann.

Jeg er… byplan- og landskabsarkitekt ved BY+LAND, hvor jeg arbejder med udviklingen af helhedsplaner, bebyggelsesplaner og strategisk byudvikling, samt varetagning af visualiseringsmateriale, grafik og layout på tegnestuen.

For tiden tænker jeg meget på … hvordan vi bor, lever og indgår i fællesskaber. Hvad skaber det gode (hverdags)liv for både børn og voksne? Jeg selv bor i et 70’er parcelhus med min mand og 2 små piger. Hverdagslivet er hektisk, hvilket jeg tror mange kan nikke genkendende til. Hvordan skaber vi de gode nære fællesskaber, naboskaber og muligheder for flere generationer at bo tæt på hinanden for herigennem at øge livskvaliteten?

Jeg bliver inspireret af… mine omgivelser. Selvfølgelig af at snakke med mennesker. Men jeg er meget visuel, så alt fra farver, kompositioner og rumligheder kan også inspirere mig. Og i særdeleshed naturen. Her får jeg klare tanker og ny energi.

Jeg brænder for… at skabe gode steder at være og leve for mennesker.

Jeg har en svaghed for… (sort) kaffe. Det er som regel over kaffen de gode samtaler opstår.

Husk… at tage ud i naturen hele året. I min familie har vi lavet en aftale om at vi mindst én gang i løbet af weekenden skal ud i det blå. Det giver fornyet energi til alle!

På tegnebrættet:

  • Ådalsbakken – Nyt boligområde i Gug, bebyggelsesplan for A. Enggaard.
  • Skitsering og projektering af nyt børnehus i Hjørring i samarbejde med COWI og Bjerg Arkitektur
  • Stensagerskolen i Aarhus – renovering af specialskole i Aarhus i samarbejde med RUM.

Vi anbefaler: