Tanker fra tegnestuen – Byudvikling og oplevelsesøkonomi

Mit navn er…. Cecilie Julie Skov, og jeg er…. Informationsvidenskaber, oplevelsesøkonom og det nyeste skud på stammen på kontoret hos BY+LAND og Kvistgaard+Hird.

For tiden tænker jeg meget på… hvor begivenhedsrig den sidste måned har været og hvor heldig jeg føler mig. Det lå nemlig ikke lige til højrebenet, at jeg skulle i praktik på en tegnestue fyldt med by- og landskabsarkitekter, men BY+LAND har i deres samarbejde med turisme- og oplevelseseksperterne Kvistgaard+Hird valgt at satse på oplevelsesøkonomien som en integreret del af deres arbejdsprocesser. I mit arbejde har jeg fokus på kommunikation, strategiudvikling, oplevelsesbaseret inddragelse samt event- og konceptudvikling.

Jeg bliver inspireret af… naturen og menneskerne omkring mig.

Jeg brænder for… at arbejde i spændingsfeltet mellem byudvikling og oplevelsesøkonomi. Jeg kan ikke lave flotte visualiseringer og jeg ved ikke ret meget om alt det byggetekniske. Jeg ved derimod rigtig meget om inddragelsesprocesser, strategisk planlægning, konceptudvikling og mennesker.

Jeg har en svaghed for… skæve og kreative løsninger. Helt personligt har jeg en svaghed for performance- og installationskunst. Måske det er derfor jeg har en svaghed for skæve og kreative løsninger? Jeg synes også at kunst spiller en vigtig rolle i det offentlige rum, da det er en katalysator for dialog og møder mellem kulturer, mennesker og fortællinger om det levede liv.

Husk… at det ikke altid er en dårlig ide at komme lidt på afveje. Jeg har tænkt meget over, om jeg mon var en oplevelsesøkonom på afveje hos BY+LAND, men jeg er kommet frem til, at jeg hellere jeg vil sige, at vi sammen går ad nye veje.

På tegnebrættet

  • Planlægning og udvikling af en række arrangementer vi går og brygger på. Mere herom snart.
  • En udviklingsplan for et nyt grønt boligområde for den gamle El:CON-grund i Aarhus
  • På Lille Vildmosecenteret arbejder vi med oplevelsesbaseret udvikling ved brug af værktøjet eXDB© (Experience Design Blueprint).
  • Visualisering af byrumspotentialer for nye vej- og sti-profiler i både Hirtshals og Arden.
  • Det videre arbejde med forslag til og projektering af kvartershaverne i boligafdeling Tove Ditlevsensvej i Aalborg.

Vi anbefaler..