Øko-Shelters Egholm – Aalborg 2019

November 19th, 2018 Posted by No Comment yet

Aalborg Kommune opfører fem nye, flydende shelters på vandet ved øen Egholm i Limfjorden.

BY+LAND har med Hird+Kvistgaard som underrådgivere været en del af det partnerskab, som har udviklet projektet. Center for Grøn Omstilling under Aalborg Kommune sidder for bordenden i en proces, hvor fagligheder indenfor både arkitektur, landskab, håndværk, bæredygtighed og miljø samt strategisk udvikling bider til bolle for, at søsætte denne unikke mulighed for at overnatte i naturen.

Egholm ligger som sin egen naturperle et stenkast fra Aalborg og nås med en færgeoverfart på bare 5 minutter. Egholms 50 fastboere besøges hvert år af ca. 100.000 besøgende. Øen udgør ca. 605 ha. hævet stenalderhavbund og består af flere, varierede naturtyper, dog stærkt domineret af strandenge, enge og agerlandskab med enkelte skove, søer, grødskårede åløb, moser og overdrev. Lavvandsområderne omkring øen får deres karakteristika fra det udbredte ålegræs.

Øen byder i dag på et udbredt stisystem med vandreruter og udkigsposter, shelters, madhus og bålplads. De flydende shelters vil udbygge de eksisterende funktioner og skabe relation til Limfjorden og naturen i de lavtliggende områder. I projektet udpeges en potentiel udviklingsretning for Egholm som kvalitetsfuld, rekreativ og naturrig fjorddestination i en tid hvor friluftslivets oplevelser er eftertragtede og årvågenhed på klima, økologi og bæredygtighed er i højsædet.

BY+LAND har bidraget med afdækning af de landskabelige, oplevelsesmæssige og økonomiske potentialer, visionsoplæg og konkretisering af perspektiverne for udvikling. Bjerg Arkitektur har designet de flydende shelters, der kobler oplevelserne på ø-landet med muligheden for ankomst fra, og oplevelser på, fjorden.

Samarbejdspartnere: Bjerg Arkitektur

Bygherre: Aalborg Kommune

 

Potentialer

Naturtyper og fugleflugtslinje

Nuværende funktionsudbud på øen

Mulighedrum for tematiserede ture

Havstigninger hhv. 1 meter og 1,5 meter

The comments are closed.