Lerkenfeldt Ådal – Vesthimmerland 2019

February 12th, 2019 Posted by No Comment yet

BY+LAND og Kvistgaard+HIRD hjælper Vesthimmerlands Kommune med udviklingen og formidlingen af Lerkenfeldt Ådal-stien i samarbejde med den lokale stigruppe.

Stien binder de tre landsbyer Gl. Ullits, Vesterbølle og Gedsted sammen med en 10 km afmærket rundtur, der formidler områdets særlige fortællinger om livet i ådalen.

Livet i de tre landsbyer har gennem århundreder været tæt knyttet til Lerkenfeldt Å. Lerkenfeldt Ådal-stien skal styrke kendskabet til det enestående natur-og kulturlandskab i ådalen og landsbyerne, skabe mulighed for spændende friluftsoplevelser og styrke fællesskabet mellem de lokale landsbyer. Stien og de mange lokale fortællinger formidles via en fysisk folder og pæle på ruten, der markerer fortællingerne. Til efteråret bliver stien registreret i kommunens stiapp.

Med erfaringerne fra Lerkenfeldt Ådal-stiprojektet udarbejder BY+LAND og Kvistgaard+HIRD desuden en guide for brugerdreven stiudvikling, der skal være med til at fremme lokale fællesskaber i kommunen fremover.

Projektet er støttet økonomisk af LAG, Friluftsrådet, Vesthimmerlands Kommune samt lokale fonde og pengeinstitutter.

Kunde: Vesthimmerlands Kommune

 

The comments are closed.