BØRNEHAVEN KAROLINELUND – AALBORG, 2016

May 18th, 2016 Posted by No Comment yet

BY+LAND har sammen med Lund&Staun, Bjerg Arkitektur, MOE og RumTilBørn vundet konkurrencen om at skabe den nye børnehave i Karolinelund i Aalborg. Teamet skal nu udvikle og realisere projektet i samarbejde med Aalborg Kommune.

BY+LAND har designet børnehavens udearealer, som både skal være en del af Karolinelunds parklandskab og indeholde en jordvold mod syd, der skærmer opholds- og legeområderne for trafikstøj fra Karolinelundsvej.

Det gør vi ved at trykke landskabet ned i en “ha-ha”-grav mod nord og trække det op i en jordvold med en skærmende legekorridor mod syd. Imellem de to afgrænsninger er der indrettet flere øer med forskellige temaer og muligheder for leg og læring. Vi har taget udgangspunkt i et greb, hvor behovet for indhegning minimeres, og hvor jordbalancen går i 0.

Bygherre: Aalborg Kommune

Samarbejdspartnere: Lund&Staun, Bjerg Arkitektur, MOE og RumTilBørn

160329_Karolinelund

The comments are closed.