DAGINSTITUTION BØRNEHØJEN – SMØRUM, 2018

August 20th, 2018 Posted by No Comment yet

BY+LAND har sammen med Lund&Staun og Bjerg Arkitektur udarbejdet konkurrenceforslag til en ny daginstitution i Smørum, Sjælland.

Daginstitutionen BØRNEHØJEN er beliggende i et smukt landskab på en ganske særlig grund med flere signifikante landskabelige elementer – den bare mark, terrænet og udsigten til det åbne landskab. Dette skaber fundamentet for en særlig bearbejdning af terrænet på grunden.

Den store terrasse skaber muligheden for udendørs ”cafe”område, hvor børn og personale kan opholde sig og lege i det nære miljø. I forbindelse med terrassearealet foreslås en sandkasse med solsejl, sandborde, legehuse og opbevaringsmøbler. Her er der plads til den stille, fordybende leg såvel som den mere vilde udfoldelse i sand såsom løb, hop og vand. Den amfiteatralske landskabstrappe kan bruges til fællessamlinger og motoriske udfordringer på både store eller små trappetrin. På toppen af bakken findes æblelunden med pilehytter, stenlabyrinten, stier og en asfaltbane til høj fart. Som en del af banen placeres areal med helstøbt gummibelægning, hvor der er plads til en kombigynge samt klatretårn.

Den nordlige del af grunden disponeres med parkering, som møder områdets stisystemer med en mindre skråning. Som en bufferzone mellem legeplads og parkering findes cykelparkering, skure og minibusparkering.

Samarbejdspartnere: Lund & Staun, Bjerg Arkitektur

Bygherre: Egedal Kommune

The comments are closed.