Cykellegebanen Amager Øst – Kastrup, 2017

June 15th, 2017 Posted by No Comment yet

Amager Øst Lokaludvalg under Københavns Kommune har bedt BY+LAND bistå dem og de lokale beboere i at konkretisere og udvikle tankerne om etableringen af en ny cykellegebane på Backersvej på det østlige Amager.

Vi har afholdt workshop for lokalområdet, sammenfattet og prioriteret de mange gode ønsker, beboerne har budt ind med. Den mentale byomdannelsesproces har været undervejs i godt et års tid, hvor lokaludvalget med støtte fra Københavns Kommune har omdannet den nedlagte busholdeplads til en midlertidig trafikcykelbane for få midler.

Denne midlertidige bane har været flittigt brugt – men nu er lokalområdet klar til yderligere udfordring, leg og aktiviteter for hele familien. Området er beliggende midt i et boligområde med mange børnefamilier og målet er således at skabe et nyt lokalt mødested, hvor leg på cykel er i centrum.

Her er først fokus på cykelsikkerhed, dernæst på trafiksikkerhed. Banen er altså primært udformet med henblik på, at cyklisterne skal være motorisk agile til at håndtere cyklen, idet vi anser det som forudsætningen for, at man bliver en dygtig cyklist ude i trafikken.

Banen består en cykelbro, varierede bakker, forskellige belægninger, baner og smutveje, et mini-trafiklæringsplads samt masser af opholdsmuligheder for tilskuere eller når der er brug for et lille hvil. Her er også legeplads til dem i familien, som endnu er for små til at cykle.

Foruden sammenfatning af projektidé og tegningsmateriale udfærdiger BY+LAND anlægsbudget målrettet yderligere fondsansøgning.

Bygherre: Amager Øst Lokaludvalg, Københavns Kommune

The comments are closed.