Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/a/f/6/byplusland.dk/httpd.www/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1041 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/a/f/6/byplusland.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/a/f/6/byplusland.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/a/f/6/byplusland.dk/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Børnehuset Støvring Ådale – Konkurrenceforslag, Støvring, 2017 – BY+LAND

Børnehuset Støvring Ådale – Konkurrenceforslag, Støvring, 2017

September 6th, 2017 Posted by No Comment yet

Udearealet omkring Børnehuset Støvring Ådale søger at trække det naturlige ådalslandskab tæt på bygningen. Legepladsen er indrettet på en måde, så rammerne for leg hele året rundt er til stede. Alle årstider har sine kvaliteter, og netop årstidernes skiften er indtænkt som en aktiv del af legepladsens udformning. Om vinteren kan bakkerne bruges til at kælke på, om sommeren kan man trille hele vejen ned. Efterårets regnvejrsdage skaber sjove lege med vand, og træernes farverigdom gør de nedfaldne blade til en guldgrube for leg og kreativitet.

Legepladsens planter og frugter skal være med til at aktivere børn og pædagoger, og være grobund for læring om planternes livscyklus. 

I hovedtræk er grunden disponeret med legemuligheder på alle sider af bygningen. Et sammenbindende sti-loop skaber lige tilgængelighed for alle til legeområderne og har varieres i materialitet, hældning mv. for at styrke børnenes sanser og motorik. Store og små bakker, forskellige beplantningsformer skaber flere rum i rummet. Her er lagt vægt på åbenhed og godt overblik samtidig med, at der bevidst arbejdes med gemmesteder/bagsider, hvor børnene kan drage på eventyr på egen hånd. 

De forskellige “udeværksteds”-situationer knyttes til de enkelte aktivitetsmuligheder, legeforløb eller de tematiske områder, som afgrænses af små ringvolde. Disse volde er med til at skabe destinationer i de store uderum, fungerer som en praktisk fysisk afgrænsning af fx. sandarealer og er tillige sjove at løbe rundt ovenpå. 

Støvring Ådale var en konkurrence og teamet fik 2. plads

Bygherre: Rebild kommune

Samarbejdspartnere: Lund & Staun, Bjerg Arkitektur, COWI

The comments are closed.